Közlekedési tábor – 2016

Augusztus 9-15 között került megrendezésre a lassan már hagyományos gyermektárbor, melynek szervezésében és finanszírozásában alaptványunk szerepet vállal. Immár a hetedik alkalommal veszünk részt a Hajdúhadházi RK által fémjelzett táboron. Idén az időjárás nem kegyelmezett nekünk, de azért a szokásos egészségügyi és kresz oktatás, valamint verseny mellett eljutottunk a kassai Rákóczi házba, a Jászói Barlangba, strandolni, az Izra tóhoz, a felújított Füzéri Várba is.

14067461_10153941266691676_5841938253168113021_n

kreszfelfrissito.hu közlekedésbiztonsági program

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2016. március 1-jén induló ingyenes, állami http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre. Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és  időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek – A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek – A baleset-megelőzés” digitális tananyag.

Az ingyenes képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

• csökkenek a céges járművek fenntartási költségei (baleseti önrész, tüzelőanyag-fogyasztás, kopó alkatrészek cseréje);
  • csökkennek a munkába járó kollegáinak esetleges közlekedési baleseteivel (ebben az esetben ez üzemi baleset is) kapcsolatos problémák és a céget terhelő, kötelező többletköltségek is;
  • azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben;
  • a vállalatok fejleszthetik munkavállalóik digitális írástudással kapcsolatos ismereteit, képességeit.

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül tizenötezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) elméleti képzést.

A http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

• A program 2016. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen.
  • A képzésben résztvevők http://www.kreszfelfrissito.hu/ weboldalakon tudnak – önkéntesen – regisztrálni, és a regisztrációt követően férnek hozzá a tananyagokhoz. A kötelező tananyagrészek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.

·       A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló – http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló http://www.tanuloknak.hu/ Közlekedésbiztonsági program.

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére!

A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért bízom sikeres együttműködésünkben!

Budapest, 2016. március 17.

Köszönettel és tisztelettel:

Győri Gyula
elnök
Nemzeti Közlekedési Hatóság

Ha a továbbiakban nem szeretné megkapni a hírlevelet, kattintson ide és küldje el a levelet üresen.

Januári baleseti helyzet

Idén januárban 16 fővel kevesebben haltak meg a hazai utakon, mint tavaly ilyenkor, de csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma is. A téli időszaknak megfelelően rendkívül alacsony a motorkerékpáros és segédmotor-kerékpáros balesetek száma.

Az új év első havában csaknem 29%-kal csökkent a közúti halálos áldozatok száma, de a személysérüléses közúti balesetek számában is több mint 7%-os csökkenés mutatható ki tavaly januárhoz képest.

2015 – Közlekedésbiztonsági tábor

Alapítványunk immár hatodik éve vesz részt a Hajdúhadház Terület Balesetmegelőzési Bizottság által rendezett pusztafalui közlekedésbiztonsági tábor szervezésében. Alapítványunk – lehetőségeinkhez képest – jelentős anyagi támogatást biztosított. Az elmaradhatatlan elsősegély tanfolyam, egyéb közlekedési tudnivalók megismerése és kerékpáros ügyességi verseny mellett természetesen volt idő “rendesen” nyaralni is. Voltunk az a szlovákiai Izra tónál, a füzéri várban, Sátoraljaújhelyen a börtönmúzeumban és a strandon, Rákóczi szülőházában, a betléri kastélyban. Az időjárás idén kegyes volt hozzánk és reméljük sikerült maradandó élményt szerezni a résztvevőknek és a nyaralás mellett egy kicsivel magabiztosabbá is tehettük Őket a mindennapi közlekedésben.

fuzerivar

Tájékoztató az ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2015. március 1-jén elindított ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekébena polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

Az ingyenes, két óra alatt elvégezhető képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

• azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben.

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül ötvenezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) elméleti képzést.

A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

• A program 2015. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen ahttp://www.kreszfelfrissito.hu/oldalon.
  • A programba regisztráló magánszemély a regisztráció során – ha munkáltató szervezete már regisztrálta magát – önkéntesen kiválaszthatja a munkáltatóját is. Amennyiben elvégzi valamelyik közlekedésbiztonsági képzést, jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) e-learning alapú elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.
  • A regisztráló szervezet munkavállalói meg tudják jelölni munkahelyüket a regisztráció során, amivel lehetővé teszik, hogy a szervezet is figyelemmel kövesse előrehaladásukat, aktivitásukat.
  • A széles körű tájékoztatás és a program sikerességének érdekében a http://www.kreszfelfrissito.hu/ oldalon megtalálható és letölthető minden, a kampánnyal kapcsolatos további és részletes információ.
  • A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló –kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló tanuloknak.hu Közlekedésbiztonsági program. A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programba regisztrált személyek megtekinthetik gyermekeik közlekedésbiztonsággal kapcsolatos képzéseit, ezzel is segítve családjuk közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését.

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, regisztrálja szervezetét, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére!

Budapest, 2015. március 16.

Köszönettel és tisztelettel:

Tasó László   Győri Gyula
közlekedéspolitikáért felelős államtitkár   elnök
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium   Nemzeti Közlekedési Hatóság

Motorozz, de ésszel

Itt a jó idő 🙂 A motoros rutin visszajött és úgy éreztem már jól megy a motorozás. Tazio Nuvolari elbújhat mellettem. Csak ez a rettenetes meleg, ez ne lenne ennyire durva. Meleg a sisak is, meg a bakancs, de a protektoros kabátot és nadrágot egyszerűen nem tudtam elviselni. “Póló, rövidgatya és papucs…ez kell nyáron”. Asszem a jövőben inkább legyen melegem !

Ha már motorozol, vegyél fel rendes ruhát…mert a sebhelyek, az infúzió és a plasztikai sebész nem menő ! Inkább a ruha meg a protektor kopjon !

Kresz verseny Cegléden

Az évente megrendezésre kerülő kerékpáros iskolai kupa célja, hogy minél több gyerek megismerje a KRESZ-t és elsajátítsa a biztonságos közlekedéshez szükséges ismereteket. A rendezvényen a résztvevők elméleti és gyakorlati tudásukat is megmutathatták és egy szép délelőttöt tölthettünk együtt. Alapítványunk több más támogatóval együtt segítette a rendezvény megszervezését, lebonyolítását és biztosította a díjakat a résztvevők számára.

Gratulálunk a Somogyi Imre Általános Iskola közlekedési szakköröseinek, és a felkészítő tanáruknak, Pintér Jánosnak a csodaszép eredményhez és a példás tudáshoz ! 🙂