Közlekedési tábor – 2019

Az idei évben került megrendezésre a jubileumi tábor. A hagyományosnak mondható, komoly tradícióval rendelkező tábor megrendezését alapítványunk az idei évben is – ahogy 2010 óta minden évben – jelentős összeggel támogatta.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Területi Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett táborban egy héten keresztül, játékos formában tanítjuk a gyerekeket a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésre, tartanak bűnmegelőzésről beszélgetést, megnéztük hogyan és mivel dolgoznak a mentők és tűzoltók.

Az egyéb programok az idei évben is nagyon színesre sikerültek. Jártunk Kassán az állatkertben és a Közlekedési és repüléstechnikai Múzeumban,

fürödtünk a sátoraljaújhelyi strandon, felsétáltunk az Izra tóhoz is.

A jubileumi évhez méltóan részt vehettünk a tábor 30. születésnapján is.

Közlekedési tábor – 2018

Ismét eljött augusztus és ezzel a már hagyományosnak tekinthető közlekedésbiztonsági témájú gyerektábor, melyet idén is Pusztafalun rendezett mág támogatásunkkal a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság.

A tábori program lényeges része a kresz és egészségügyi oktatás mellett a mentálhigiénés beszélgetés, majd az azt követő kreszverseny, melynek keretében “éles” tesztlapokat töltöttek ki a gyerekek. Az elsősegély nyújtási ismereteit szintén mindenki kipróbálhatta a gyakorlatban mentőseink segítségével, valamint nem maradt el a szokásos kerékpár os verseny sem.

A tanulás mellett természetesen a pihenés és szórakozás sem maradhatott el. Jártunk a sátoraljaújhelyi strandon, kirándultunk Peterden és Kassán is. Az Izra tó felé menő túrán GPS pontkereső versenyt szerveztünk, ahol mindenki kipróbálhatta, mire képes a tájékozódás területén 🙂

A táborban meglátogatott minket a Kapitány Úr, akinek ezúton is köszönjük hogy támogatta a tábor megszervezését és mesélt nekünk egy kicsit a jövőbeni tervekről.

Közlekedési tábor – 2017

Augusztus 9-15 között került megrendezésre a lassan már hagyományos gyermektárbor, melynek szervezésében és finanszírozásában alaptványunk szerepet vállal. Immár a hetedik alkalommal veszünk részt a Hajdúhadházi RK által fémjelzett táboron. Idén az időjárás nem kegyelmezett nekünk, de azért a szokásos egészségügyi és kresz oktatás, valamint verseny mellett eljutottunk a kassai Rákóczi házba, a Jászói Barlangba, strandolni, az Izra tóhoz, a felújított Füzéri Várba is.

14067461_10153941266691676_5841938253168113021_n

kreszfelfrissito.hu közlekedésbiztonsági program

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2016. március 1-jén induló ingyenes, állami http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében a polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre. Az idei témák között újdonságként szerepel a „Gépjárművek forgalomba helyezése és  időszakos műszaki vizsgálata” és a „Hivatásos gépjárművezetői ismeretek – A közúti árufuvarozói tevékenység alapjai” digitális tananyag. A program hangsúly fektet a közlekedés további résztvevőire vonatkozó ismeretek terjesztésére, s ennek keretében elérhető a „Gyalogos közlekedés”, a „Biztonságos közlekedés kerekesszékkel”, valamint a polgárőrök szerepét bemutató „Polgárőri alapismeretek – A baleset-megelőzés” digitális tananyag.

Az ingyenes képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

• csökkenek a céges járművek fenntartási költségei (baleseti önrész, tüzelőanyag-fogyasztás, kopó alkatrészek cseréje);
  • csökkennek a munkába járó kollegáinak esetleges közlekedési baleseteivel (ebben az esetben ez üzemi baleset is) kapcsolatos problémák és a céget terhelő, kötelező többletköltségek is;
  • azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben;
  • a vállalatok fejleszthetik munkavállalóik digitális írástudással kapcsolatos ismereteit, képességeit.

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül tizenötezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) elméleti képzést.

A http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

• A program 2016. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen.
  • A képzésben résztvevők http://www.kreszfelfrissito.hu/ weboldalakon tudnak – önkéntesen – regisztrálni, és a regisztrációt követően férnek hozzá a tananyagokhoz. A kötelező tananyagrészek elvégzését követően a rendszer automatikusan kiállít egy képzési igazolást. Ezen az igazoláson található egy személyes e-kuponkód, amellyel a képzésben résztvevő személy jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”, „C”, „D”) e-learning alapú, elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.

·       A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló – http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló http://www.tanuloknak.hu/ Közlekedésbiztonsági program.

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a http://www.kreszfelfrissito.hu/ Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére!

A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért bízom sikeres együttműködésünkben!

Budapest, 2016. március 17.

Köszönettel és tisztelettel:

Győri Gyula
elnök
Nemzeti Közlekedési Hatóság

Ha a továbbiakban nem szeretné megkapni a hírlevelet, kattintson ide és küldje el a levelet üresen.

Januári baleseti helyzet

Idén januárban 16 fővel kevesebben haltak meg a hazai utakon, mint tavaly ilyenkor, de csökkent a személysérüléses közúti balesetek száma is. A téli időszaknak megfelelően rendkívül alacsony a motorkerékpáros és segédmotor-kerékpáros balesetek száma.

Az új év első havában csaknem 29%-kal csökkent a közúti halálos áldozatok száma, de a személysérüléses közúti balesetek számában is több mint 7%-os csökkenés mutatható ki tavaly januárhoz képest.

2015 – Közlekedésbiztonsági tábor

Alapítványunk immár hatodik éve vesz részt a Hajdúhadház Terület Balesetmegelőzési Bizottság által rendezett pusztafalui közlekedésbiztonsági tábor szervezésében. Alapítványunk – lehetőségeinkhez képest – jelentős anyagi támogatást biztosított. Az elmaradhatatlan elsősegély tanfolyam, egyéb közlekedési tudnivalók megismerése és kerékpáros ügyességi verseny mellett természetesen volt idő “rendesen” nyaralni is. Voltunk az a szlovákiai Izra tónál, a füzéri várban, Sátoraljaújhelyen a börtönmúzeumban és a strandon, Rákóczi szülőházában, a betléri kastélyban. Az időjárás idén kegyes volt hozzánk és reméljük sikerült maradandó élményt szerezni a résztvevőknek és a nyaralás mellett egy kicsivel magabiztosabbá is tehettük Őket a mindennapi közlekedésben.

fuzerivar

Tájékoztató az ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2015. március 1-jén elindított ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekébena polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

Az ingyenes, két óra alatt elvégezhető képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

• azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben.

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül ötvenezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) elméleti képzést.

A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

• A program 2015. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen ahttp://www.kreszfelfrissito.hu/oldalon.
  • A programba regisztráló magánszemély a regisztráció során – ha munkáltató szervezete már regisztrálta magát – önkéntesen kiválaszthatja a munkáltatóját is. Amennyiben elvégzi valamelyik közlekedésbiztonsági képzést, jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) e-learning alapú elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.
  • A regisztráló szervezet munkavállalói meg tudják jelölni munkahelyüket a regisztráció során, amivel lehetővé teszik, hogy a szervezet is figyelemmel kövesse előrehaladásukat, aktivitásukat.
  • A széles körű tájékoztatás és a program sikerességének érdekében a http://www.kreszfelfrissito.hu/ oldalon megtalálható és letölthető minden, a kampánnyal kapcsolatos további és részletes információ.
  • A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló –kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló tanuloknak.hu Közlekedésbiztonsági program. A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programba regisztrált személyek megtekinthetik gyermekeik közlekedésbiztonsággal kapcsolatos képzéseit, ezzel is segítve családjuk közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését.

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, regisztrálja szervezetét, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére!

Budapest, 2015. március 16.

Köszönettel és tisztelettel:

Tasó László   Győri Gyula