Közlekedési tábor – 2018

Ismét eljött augusztus és ezzel a már hagyományosnak tekinthető közlekedésbiztonsági témájú gyerektábor, melyet idén is Pusztafalun rendezett mág támogatásunkkal a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság.

A tábori program lényeges része a kresz és egészségügyi oktatás mellett a mentálhigiénés beszélgetés, majd az azt követő kreszverseny, melynek keretében “éles” tesztlapokat töltöttek ki a gyerekek. Az elsősegély nyújtási ismereteit szintén mindenki kipróbálhatta a gyakorlatban mentőseink segítségével, valamint nem maradt el a szokásos kerékpár os verseny sem.

A tanulás mellett természetesen a pihenés és szórakozás sem maradhatott el. Jártunk a sátoraljaújhelyi strandon, kirándultunk Peterden és Kassán is. Az Izra tó felé menő túrán GPS pontkereső versenyt szerveztünk, ahol mindenki kipróbálhatta, mire képes a tájékozódás területén 🙂 

A táborban meglátogatott minket a Kapitány Úr, akinek ezúton is köszönjük hogy támogatta a tábor megszervezését és mesélt nekünk egy kicsit a jövőbeni tervekről.

2015 – Közlekedésbiztonsági tábor

Alapítványunk immár hatodik éve vesz részt a Hajdúhadház Terület Balesetmegelőzési Bizottság által rendezett pusztafalui közlekedésbiztonsági tábor szervezésében. Alapítványunk – lehetőségeinkhez képest – jelentős anyagi támogatást biztosított. Az elmaradhatatlan elsősegély tanfolyam, egyéb közlekedési tudnivalók megismerése és kerékpáros ügyességi verseny mellett természetesen volt idő “rendesen” nyaralni is. Voltunk az a szlovákiai Izra tónál, a füzéri várban, Sátoraljaújhelyen a börtönmúzeumban és a strandon, Rákóczi szülőházában, a betléri kastélyban. Az időjárás idén kegyes volt hozzánk és reméljük sikerült maradandó élményt szerezni a résztvevőknek és a nyaralás mellett egy kicsivel magabiztosabbá is tehettük Őket a mindennapi közlekedésben.

fuzerivar

Kismotoros vezetéstechnikai képzés

Alapítványunk egy napos vezetéstechnikai képzést szervez Cegléden. A képzés során az alapvető vezetéstechnikai elemek mellett igyekszünk a leggyakoribb közlekedési veszélyforrásokra felhívni a motorosok figyelmét, valamint azok megelőzésére is támpontot adni.

A képzés várhatóan 2009 augusztusában kerül megrendezésre szombatonként. A részvétel ingyenes. Jelentkezni az alapítvány email címén lehet (kapcsolat@makalapitvany.hu).  A jelentkezés sikerességéről visszajelzést küldünk.