Tájékoztató az ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról

Ezúton szeretnénk tájékoztatni a 2015. március 1-jén elindított ingyenes, állami kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programról, amelyhez kérjük szíves együttműködését, támogatását. Ez az ingyenes program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kezdeményezésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által, a Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül valósul meg. A program célja, hogy a közúti közlekedésbiztonság javításának érdekébena polgárok alanyi jogon frissíthessék fel országszerte a közlekedési ismereteiket az általuk választott gépjárművezetői kategóriákban („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros).

 

A legkorszerűbb távoktatási (e-learning) technológia és módszertan segítségével a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági program felhívja a közlekedők figyelmét az elmúlt években bekövetkezett legfontosabb jogszabályi (KRESZ) változásokra, a leggyakoribb, szabályismeret hiányára visszavezethető baleseti okokra, és más hasznos, a biztonságos közlekedéssel összefüggő kérdésekre.

 

Az ingyenes, két óra alatt elvégezhető képzés vállalati szempontból vett előnyei sem elhanyagolhatóak:

  • csökkenek a céges járművek fenntartási költségei (baleseti önrész, tüzelőanyag-fogyasztás, kopó alkatrészek cseréje);
  • csökkennek a munkába járó kollegáinak esetleges közlekedési baleseteivel (ebben az esetben ez üzemi baleset is) kapcsolatos problémák és a céget terhelő, kötelező többletköltségek is;
  • azok a járművezetők, akik időközönként részt vesznek szabályfelfrissítő, ismeretbővítő továbbképzéseken, jóval kevesebb balesetet okoznak, ritkábban lesznek balesetek áldozatai, és környezettudatosabban vesznek részt a közlekedésben.
  • a vállalatok fejleszthetik munkavállalóik digitális írástudással kapcsolatos ismereteit, képességeit.

 

Annak érdekében, hogy a magánszemélyek még nagyobb kedvvel, motivációval vegyenek részt a Közlekedésbiztonsági programban, a képzést elvégzők közül ötvenezren ingyenesen végezhetnek el egy e-learning alapú, hatóságilag akkreditált (hivatalos) gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) elméleti képzést.

 

 

A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal kapcsolatos további információk:

 

  • A program 2015. március 1-jétől június 15-ig érhető el mindenki számára, díjmentesen ahttp://www.kreszfelfrissito.hu/oldalon.
  • A programba regisztráló magánszemély a regisztráció során – ha munkáltató szervezete már regisztrálta magát – önkéntesen kiválaszthatja a munkáltatóját is. Amennyiben elvégzi valamelyik közlekedésbiztonsági képzést, jogosulttá válik arra, hogy díjmentesen iratkozzon be egy hatóságilag akkreditált, gépjárművezetői kategóriás („AM”, „A1”, „A2”, „A”, „B”) e-learning alapú elméleti képzésre. Ennek elvégzésével újabb kategóriában szerezhet vezetői engedélyt, illetve ha már meglévő kategóriát választ, felfrissítheti korábban szerzett ismereteit.
  • A regisztráló szervezet munkavállalói meg tudják jelölni munkahelyüket a regisztráció során, amivel lehetővé teszik, hogy a szervezet is figyelemmel kövesse előrehaladásukat, aktivitásukat.
  • A széles körű tájékoztatás és a program sikerességének érdekében a http://www.kreszfelfrissito.hu/ oldalon megtalálható és letölthető minden, a kampánnyal kapcsolatos további és részletes információ.
  • A Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretein belül a – felnőtteknek szóló –kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programmal párhuzamosan folyik a köznevelési intézményekbe járó diákoknak szóló tanuloknak.hu Közlekedésbiztonsági program. A kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programba regisztrált személyek megtekinthetik gyermekeik közlekedésbiztonsággal kapcsolatos képzéseit, ezzel is segítve családjuk közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését.

 

Amennyiben egyetért a program célkitűzéseivel, és Ön is fontosnak tartja a biztonságosabb közlekedésre irányuló törekvéseket, regisztrálja szervezetét, vegye fel dolgozói idei oktatási programjába a kreszfelfrissito.hu Közlekedésbiztonsági programot, és ösztönözze kollégáit az ingyenes tudásfelfrissítő képzések („A”, „B”, „C”, „D” és/vagy kerékpáros) valamelyikének elvégzésére!

 

A biztonságos közlekedés mindannyiunk közös ügye, ezért bízom sikeres együttműködésünkben!

 

Budapest, 2015. március 16.

 

 

Köszönettel és tisztelettel:

 

 

 

 

Tasó László   Győri Gyula
közlekedéspolitikáért felelős államtitkár   elnök
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium   Nemzeti Közlekedési Hatóság

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.